Sunt țigările electronice eficiente pentru a renunța la fumat?

Spread the love

Ai luat decizia de a te lasa de fumat. Te pot ajuta țigările electronice să renunți?

Dacă ești în căutarea unei soluții de a renunța la fumat, citește în continuare acest articol și află cum te pot ajuta țigările electronice.

Vom vorbi despre:

  • Ce sunt țigările electronice și cum funcționează?
  • Vapingul mă va ajuta să mă las de fumat?
  • Este demonstrată eficiența țigărilor electronice?
  • Cum alegi țigara electronică potrivită pentru tine?
  • Riscuri

Cunoscute și sub denumirea de vape sau e-țigări, sunt mult mai puțin dăunătoare decât țigările și vă pot ajuta să renunțați definitiv la fumat.

Nu sunt recomandate nefumătorilor și nu pot fi vândute persoanelor sub 18 ani.

Ce sunt țigările electronice și cum funcționează?

O țigară electronică este un dispozitiv care vă permite să inhalați nicotina sub formă de vapori, fiind o alternativă pentru fumat.

Utilizarea unei țigări electronice este cunoscută sub denumirea de vaping.

Pentru că nu ard tutun, țigările electronice nu expun fumătorii la aceleași niveluri de substanțe chimice care pot provoca boli la persoanele care fumează țigări convenționale.

Vapingul mă va ajuta să mă las de fumat?

Mulți dintre cei care au folosit țigări electronice au renunțat deja să mai fumeze.

Există dovezi că pot fi eficiente.

O analiză din 2021 a constatat că persoanele care au folosit țigări electronice pentru a renunța la fumat, precum și ajutorul unui expert, pot avea de două ori mai multe șanse de a reuși decât persoanele care au folosit alte produse de înlocuire a nicotinei.

Folosirea unei țigări electronice vă poate ajuta să vă gestionați pofta de nicotină. Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurați-vă că îl utilizați atât cât este necesar și cu un conținut potrivit de nicotină.

Rezultatele nu vor fi vizibile decât dacă renunțați complet la fumatul clasic.

Este demonstrată eficiența țigărilor electronice?

Cercetătorii au făcut studii pentru a afla dacă țigările electronice pot ajuta oamenii care fumează să renunțe la țigările tradiționale.

Majoritatea acestor studii s-au concentrat pe fumătorii care deja plănuiau să renunțe.

Dar cei care nu intenționează să renunțe la fumat au tendința de a fuma mai multe țigări pe zi și au adesea cel mai mare risc de a nu avea nici un rezultat în urma folosirii țigărilor electronice.

Unii aleg să folosească atât țigări electronice, cât și țigări obișnuite, fără să își dorească să renunțe la fumat, iar asta este mai rău decât să fumezi doar țigări clasice.

În loc să treacă de la țigări clasice la țigări electronice, unii fumători ajung să le folosească pe ambele.

Ce alte opțiuni ai pentru a renunța la fumat?

Cel mai bun sfat este să te consulți cu medicul tău sau să mergi la sesiuni de terapie speciale pentru cei care plănuiesc să renunțe la fumat.

Renunțatul la fumat nu este o decizie ușoară și spontană, și poate fi un întreg proces până vei renunța complet la această dependență.

Apelează la specialiști care te pot ajuta și sfătui în această privință.

Cum alegi țigara electronică potrivită pentru tine?

Există diferite tipuri de țigări electronice: pot fi de unică folosință sau reîncărcabile.

În plus, va trebui să alegi în funcție de tipul de lichid: cu sau fără nicotină.

Puteți obține sfaturi despre modele și lichide chiar din magazinul nostru.

Cât de sigure sunt țigările electronice?

Vapatul nu este complet lipsit de riscuri, dar este mai puțin riscant decât fumatul țigărilor clasice. Lichidul și vaporii conțin unele substanțe chimice potențial dăunătoare care se găsesc și în fumul de țigară, dar la un nivel mult mai scăzut.

Dar riscurile legate de nicotină?

În timp ce nicotina este substanța din țigări care dă dependență, cea mai mare parte a problemelor cauzate de fumat provin de la miile de alte substanțe chimice din fumul de tutun, dintre care multe sunt toxice.

Pericolele pentru sănătate asociate cu fumatul sunt bine cunoscute. Acestea includ boli pulmonare, boli cardiovasculare și cancer. Țigările electronice folosesc energia bateriei pentru a încălzi o soluție care conține nicotină într-un vapor inhalabil.

Sunt vaporii unei țigări electronice dăunători pentru alții?

Nu există nicio dovadă până acum că vapingul dăunează altor persoane din jurul tău.

Acest lucru este în contrast cu fumatul clasic de țigări, despre care se știe că este foarte dăunător sănătății tale și a celor din jur.

Sunt sigure țigările electronice pentru utilizat în timpul sarcinii?

Au fost efectuate puține cercetări cu privire la siguranța țigărilor electronice și a lichidelor din țigările electronice în timpul sarcinii. Nu se știe dacă vaporii sunt dăunători pentru copil în timpul sarcinii.

Noi îți recomandăm să renunți complet la fumat, cel puțin în această perioadă.

Dar dacă ți se pare că folosirea unei țigări electronice este utilă pentru a renunța la fumat și nu poți renunța complet la acest obicei, este mult mai sigur pentru tine și copilul tău decât să continui să fumezi țigările clasice.

Uite câteva dintre riscurile țigărilor:

  • Pot conține nicotină

Nicotina este ceea ce face ca produsele din tutun să creeze dependență. În shopul nostru vei găsi și lichide fără nicotină, la fel de eficiente dar mai puțin dăunătoare. Apasă aici pentru a vedea.

  • Pot fi tentante pentru tineri

Mulți tineri aleg țigări electronice ca un prim pas înainte de trece la țigările clasice. Nicotina din țigările electronice este dăunătoare pentru copiii în curs de dezvoltare și poate duce la dependență și poate afecta dezvoltarea creierului copiilor și a tineriLOR până la vârsta de 20 de ani.

  • Pot contine si alte substante nocive

Deși țigările electronice conțin de obicei mai puține substanțe chimice decât țigările obișnuite, ele pot conține totuși metale grele precum plumbul, arome, particule mici care pot fi inhalate adânc în plămâni și substanțe chimice.

Comoditatea țigărilor electronice, care sunt adesea permise în interior, ar putea face dificilă încercarea fumătorilor de a renunța la acest obicei. Varietatea aromelor de țigări electronice ar putea, de asemenea, să sporească popularitatea lor, în special în rândul adolescenților.

Plănuiești să te lași de fumat și cauți alternative eficiente?

Ia în considerare și vapingul, cu sau fără nicotină.

Poate fi util pentru tine și îți vei da repede seama dacă merită să continui și are efecte benefice asupra dependenței tale.Comandă acum țigări electronice sau lichide cu sau fără nicotină de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *