Țigările electronice: Caracteristici, avantaje și informații utile

Spread the love
Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/man-smoking-vape-2730576/

Țigările electronice au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor și nu numai, dar și pentru cei care doresc să înlocuiască țigările tradiționale cu noi arome potrivite tuturor gusturilor, fără mirosuri neplăcute pe haine sau în încăperi și cu un produs întotdeauna la îndemână, indiferent dacă te afli la job, la o seară de dans sau la o altă ocazie specială.

Vrei să știi totul despre țigările electronice? Descoperă atunci care sunt caracteristicile acestora, avantajele, cum pot fi ele utilizate și cine sunt utilizatorii care pot achiziționa și folosi țigările electronice!

Ce este țigara electronică?

Țigara electronică este o alternativă a fumatului clasic ce oferă utilizatorului diverse avantaje și versatilitate. Astfel spus, țigara electronică este un dispozitiv alimentat de o baterie. Aceasta încălzește lichidul cu ajutorul căruia poate funcționa o astfel de țigară. Principala diferență dintre o țigară tradițională și cea modernă este modul de utilizare. Dacă în cazul primeia, conținutul arde atunci când tragi, în cel de-al doilea model vei inhala vapori, fiind deci o variantă mai sănătoasă. Fumatul unei țigări electronice se mai numește și vaping sau vapare.

Ce tipuri de țigări electronice există?

Țigări electronice reîncărcabile

Țigările electronice reîncărcabile oferă o gamă extinsă de arome și lichide pe care le poți încerca, fără să arunci produsul atunci când substanța din interior s-a terminat. Sunt mult mai accesibile spre deosebire de un pachet de țigări tradiționale, fiind ușor și rapid de reîncărcat la o sursă de alimentare clasică sau chiar la bateria externă! 

Vei putea achiziționa două tipuri de lichide speciale pentru țigările electronice reîncărcabile, precum lichidele fără nicotină și cele cu nicotină. În funcție de preferințele fiecărui fumător, vei găsi totodată și o colecție variată de arome, de la țigările electronice cu mentă, la cele cu fructe: mango, măr, pepene sau căpșuni, cele cu ice effect, cu dulciuri etc. Acest tip de țigări include în pachetul „starter kit” bateria reîncărcabilă și un încărcător Type-C.

Țigări de unică folosință

Cu o durată de utilizare între 1 și 5 zile, în funcție de frecvența cu care fumezi sau vapezi și de numărul de pufuri pe care-l are produsul: 500, 800, 1800, 2000 etc., țigara electronică de unică folosință utilizează fie o baterie nereîncărcabilă, fie o baterie specială la care schimbi doar cartușul; acesta fiind de unică folosință,  pentru a alimenta și vaporiza lichidul. Produsul trebuie aruncat după ce este utilizat și consumat. 

Cu toate acestea, este recomandat că țigara să nu fie aruncată într-un coș de gunoi obișnuit, ci în locuri special amenajare sau în tomberoanele de reciclare. Țigările de unică folosință sunt o modalitate excelentă de a testa în sine produsul sau de a încerca diferite noi arome. Totodată, ele pot fi vapate cotidian sau în anumite ocazii, fiind facil de utilizat – doar scoți produsul din ambalaj și gata! Țigările vape de unică folosință pot fi chiar oferite în dar. 

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/mifLYf5LVl4

Beneficiile pe termen lung ale vapingului în defavoarea fumatului clasic

Îmbunătățește stilul de viață

Dacă vei renunța la fumatul clasic în favoarea vape-ului, atunci stilul tău de viață va avea doar de câștigat! Sistemul respirator pulmonar, cel circulator și chiar cel nervos revin la normal, funcționând la capacitate maximă și fără obstacole! Ce înseamnă acest lucru pentru tine? Simplu! Te vei simți plin de energie de dimineață și până seara, indiferent de activitățile la care ai participat în timpul zilei. 

Nu te vei mai simți la fel de stresat și neliniștit atunci când rezultate nu sunt întocmai așa cum ți-ai dorit. Din contră, vei simți o stare de bine și vei înfrunta provocările cotidiene cu zâmbetul pe buze! Nu în ultimul rând, te vei simți mai odihnit!

Dispare mirosul neplăcut de tutun

Dacă te-ai săturat să miroși „ca o scrumieră”, însă vrei să te bucuri de o țigară la o cafea, un pahar de vin sau un cocktail alături de persoanele dragi ție, atunci înlocuiește țigările convenționale cu cele electronice, fie reîncărcabile sau de unică folosință. Vei simți imediat diferența! Hainele, părul și mâinile nu vor mai avea acel miros neplăcut. Cu atât mai mult, vei putea fuma, sau mai bine spus vapa – în spațiile interioare!

Prietenos cu mediul înconjurător

Da! Vapingul este mai prietenos cu mediul înconjurător, spre deosebire de țigările clasice care dăunează atât organismului, cât și naturii. Cu ajutorul țigărilor electronice vei putea reduce impactul negativ atât asupra sănătății tale, cât și a spațiului înconjurător ție.

Gustul și mirosul revin la normal

După ce înlocuiești țigările clasice cu cele electronice, atât gustul cât și mirosul revin la normal, așadar te vei bucura de unele dintre cele mai bune miresme și arome, ele îmbunătățindu-se considerabil la doar 48 de ore după ce ai renunțat la fumatul convențional. 

Cu toate acestea, ia în considerare că odată cu îmbunătățirea simțurilor, s-ar putea să crească și pofta de mâncare. Consumă cu prudență, moderat și nu înlocui fumatul cu gustări. Alege alte activități benefice ție: sportul, arta, muzica, dansul, călătoriile etc.

Informații și sfaturi utile despre țigările electronice

  • Țigara electronică, fie ea reîncărcabilă sau de unică folosință, poate fi utilizată oriunde, mai puțin în unitățile sanitare, în instituțiile de învățământ, în parcurile pentru copii și în transportul public comun.
  • Țigările electronice reîncărcabile folosesc o rezistență ce trebuie schimbată la cel mult 2 săptămâni sau atunci când se simte un gust diferit.
  • Vapatul este mai puțin nociv decât fumatul clasic. Aburul nu este atât de nociv precum țigările tradiționale.  
  • Noile modele de țigări electronice reîncărcabile se încarcă în doar 10 minute de la 0% la 80%, oferindu-ți deci mai multă libertate și mobilitate, ținând perioade scurte produsul la încărcat. Ulterior, în funcție de baterie și de frecvența cu care utilizezi țigara electronică, aceasta poate dura o zi sau chiar două.
  • Nu umple țigara electronică cu apă deoarece există posibilitatea ca acumulatorul acesteia să se scurtcircuiteze.
  • În cazul în care produsul nu mai funcționează, verifică acumulatorul sau rezistența sa.
  • Țigările electronice sunt interzise persoanelor sub 18 ani.

Ești în căutarea unor noi arome, țigări cu sau fără nicotină, țigări de unică folosință sau diferite accesorii pentru produsele tale? Elvapo.ro îți pune la dispoziție o colecție variată de lichide pentru toate gusturile, diferite modele de țigări electronice, branduri cu renume în domeniu, arome concentrate și, mai mult, găsești îndrumare indiferent de nelămuririle pe care le ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *